top banner

Terug naar ArchiefPERSBERICHT

Een logisch gevolg op de samenwerking, zo kan het ook in de politiek!

VV2000/Leefbaar Vlaardingen, Algemeen Ouderen Verbond (AOV) en StadsBelangen Vlaardingen (SBV) gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014 een lijstverbinding aan. De drie lokale partijen, met ieder een duidelijk eigen identiteit en achterban zijn 16 jaar en langer gevestigd. Onder het motto “DE KRACHT VAN LOKAAL” hebben VV2000/Leefbaar Vlaardingen, Algemeen Ouderen Verbond (AOV) en StadsBelangen Vlaardingen (SBV) elkaar de laatste acht jaar versterkt.

De partijen vinden elkaar op hoofdlijnen omdat zij hun politieke standpunten vormen door te luisteren naar inwoners en ondernemers. Dat dit niet onopgemerkt bleef, bleek al in 2010, waar de drie partijen samen ruim een kwart van de stemmen kregen. VV2000/Leefbaar Vlaardingen (6 zetels) en StadsBelangen Vlaardingen (2 zetels) leverde gezamenlijk één wethouder (coalitie 2010/2011). Deze coalitie hield geen stand, met als voornamelijk breekpunt de nieuwbouw van het stadhuis. Toenmalig wethouder middelen (VV2000/Leefbaar Vlaardingen/SBV) maakte inzichtelijk dat slechts renovatie een verantwoorde investering was en dat de kosten van nieuwbouw zouden leiden tot stijging van de lokale lasten voor inwoners en ondernemers.
De laatste drie jaar lieten VV2000/Leefbaar Vlaardingen, Algemeen Ouderen Verbond (AOV) en StadsBelangen Vlaardingen (SBV) vanuit de oppositie vaak een tegengeluid horen op het geldverslindende “eigen ambitie-beleid” van het huidige college, waarmee zij politiek een signaal vanuit de samenleving lieten horen.
VV2000/Leefbaar Vlaardingen, Algemeen Ouderen Verbond (AOV) en StadsBelangen Vlaardingen (SBV) zien de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 dan ook met vertrouwen tegemoet. Want waarom landelijk denken als je lokaal stemt?

Met een stem op één van onze partijen kiest u altijd voor uzelf en voor uw stad!

Namens,

VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Ivana Somers-Gardenier

Algemeen Ouderen Verbond
Désiree de Jong

StadsBelangen Vlaardingen
Albert Brouwer